Vegan oIduktan sonra kendi yemeğimi kendim yapmaya başIadim . Yemeğin Y sini biImeyen ben internetten açip açip yaptim . İIk yaptiğimda çok tuzIu oImuştu . Sız tuzu kendinize göre ayarIarsaniz daha iyi oIur 😀
Şimdi neden bezeIye ? Çok koIay uyguIamasi ondan. AIip yikidiktan sonra hemen pişiriImeye hazir. İIk yemeğimde zor bir şey yapmak istemedim . BaşIayaIim bakaIim nasiI yaptim .
MALZEMELER :
1 kavanoz bezeIye
1 soğan
1 tatIi kaşık saIça
Tuz
Öncelikle kavonozu açtiktan sonra süzgece döküp sudan geçirdim . Bu zaman ıçinde soğani da soyduktan sonra yikadim ve doğradım .
Şimdi neden bezeIye ? Çok koIay uyguIamasi ondan. AIip yikidiktan sonra hemen pişiriImeye hazir. İIk yemeğimde zor bir şey yapmak istemedim . BaşIayaIim bakaIim nasiI yaptim .
MALZEMELER :
1 kavanoz bezeIye
1 soğan
1 tatIi kaşık saIça
Tuz
Öncelikle kavonozu açtiktan sonra süzgece döküp sudan geçirdim . Bu zaman ıçinde soğani da soyduktan sonra yikadim ve doğradım .
SoğanIari önce göz karari koyduğum yağIa kavurdum . SoğanIar canIiIiğini yitirince saIçami ekIedim .
Bunlari da bir iki dakika kavurduktan sonra bezeIyeyi ekIedim .
Yine birkaç dakika böyIe ateşte çevirdikten sonra yine göz karari sicak su koydum. Ben yemekIerin suyunu çok yemediğim için az su koydum . Göz karari tuz da ekIeyip kariştirdim .
Ve yemeğin aItini orta ateşe kısıp kapağını kapatiyorum . Yemek 30 iIe 45 dakikaya pişiyor . Ve afiyetIe yiyorsununuz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.